Historiaa

PIHI:n alku 16.09.1988

Suomen Mittaus- ja Säätöteknillinen Yhdistys, SMSY, perustettiin 11.2.1961 Tampereella. Kokoonkutsujana perustavassa kokouksessa oli Rainer Tiihonen Helsingin Kaasulaitokselta. Sopimuskirja kuitenkin allekirjoitettiin 14.11.1961 Helsingissä. Allekirjoittajina olivat Jouni Raipala, Allan Lindqvist ja Tapio Muona. Yhdistys rekisteröitiin 17.11.1961.
Seppo Sauso herätteli Pirkanmaalaisia kesällä 1988, että tällekin seudulle saataisiin oma paikallisyhdistys.
Kutsuttiin 16.9.1988 kokous koolle Hotelli Tammeriin. Kutsua noudatti 10 henkilöä Tarmo Aaltosen johdolla

Perustaminen 10.10.1988

Päivämäärällä 10.10.1988, pidettiin perustava kokous AIR-IX:n tiloissa. Kokouksessa päätettiin mm yhdistyksen nimestä. Valituksi tuli SMSY-PIHI. Kokouksessa valittiin yhdistykselle myös sen ensimäinen puheenjohtaja, hän oli Tarmo Aaltonen.
Sihteeriksi lupautui Tapio Kaski. Muut paikalla olleet olivat Seppo Paavola, Vesa Kulmala, Kauko Lindell, Pekka Salonen ja Pekka Lumme.

Yleisömenestys 16.01.1989

Vasta perustetun yhdistyksen yleiskokous pidettiin heti vuoden 1989 alussa, 16.1. Paikkana oli Valmet Automation, ja osallistujia peräti 46 henkilöä. Puheenjohtaja Tarmo Aaltonen kertoi uudesta yhdistyksestä niin palavasti, että jäsenmäärä kasvoi heti usealla kymmenellä.

Rekisteröinti 28.03.1990

Tällä päivämäärällä, 28.03.1990, on yhdistys nimeltä SMSY-PIHI ry merkitty ensimmäisen kerran Yhdistysrekisteriin.
 

SMSY:n Koulutus- ja Retkeilypäivät 04.08.1990

Nuoren yhdistyksen ensimmäinen todellinen voimain koetus oli 04.-05.08.1990 Hotelli Rosendahl:ssa järjestetty SMSY:n Koulutus- ja Retkeilypäivät.

Historiallinen vuosikokous 23.03.1995

PIHI:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tänä vuonna 23.03. Labko Oy:n tiloissa Kangasalalla. Osanotto oli melko runsas, olihan kokouksen yhteydessä mahdollisuus kuulla Labkotec:n toiminnasta ja nähdä sen valmistamia, ja toisen isännän, SKS-Tekniikan maahantuomia laitteita. Kutsujina ja isäntinä toimivat Pekka Salonen Labkotec:sta ja Seppo Paavola SKS-Tekniikasta.
Kokous itsessään sujui hyvin ja vain puheenjohtajan paikasta kävimme vaiherikkaan keskustelun. Vanha puheenjohtaja, Heikki Mäkinen, ilmoitti että ei ole enää käytettävissä. Tiukan väänön jälkeen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Teuvo Takala Valmet-Rosemount:sta. Sihteerinä jatkaa Ahti Oksanen Retool Oy:stä. Jäseniksi valittiin Vesa Kulmala, Heikki Mäkinen, Seppo Paavola, Anja Saarinen ja Pekka Salonen. Varajäseniksi tuli valituksi Kauko Lindell ja Raija Numminen. Kuten huomaatte hallitukseen valittiin PIHI:n historiassa ensimmäisen kerran nainen, Anja Saarinen. Ja samalla myös toiseksi varajäseneksi tuli nainen, Raija Numminen nyk. Kaunisto.

In Memoriam 28.02.1996

Tämä päivämäärä, 28.02.1996, toi murheviestin yhdistykseemme. Yhdistyksen sihteeri Ahti Oksanen siirtyi ajasta ikuisuuteen. Jäimme kaipaamaan yhtä yhdistyksemme aktiivista jäsentä.

In Memoriam 01.05.1996

Murheviestit jatkuvat. Päivämäärällä 01.05.1996 poistui keskuudestamme yksi yhdistyksemme perustajäsenistä, Vesa Kulmala. Hän menehtyi sairaskohtaukseen kesämökillään. Vesa toimi yhdistyksen johtokunnassa sen perustamisesta lähtien. Jäimme kaipaamaan Vesan ideoita ja energisyyttä.

Kesäpäivät Iso-Syötteellä 02.08.1997

Vuoden 1997 SMSY:n Kesäpäivät oli annettu Oululaisten, Pipo:n, järjestettäväksi. Paikaksi he olivat valinneet loistavan Iso-Syötteen hiihtokeskuksen. Vaikka olikin kaunis ja lämmin elokuu, niin se ei menoa haitannut. Tunnelmaa oli varmasti yhtä paljon kuin kuumimpina hiihtosesongin päivinä. Majoitus oli järjestetty mökkeihin ja kuljetukset toimi. Linjurit kulki koko päivän aamusta yö myöhään reiteillä Hotelli - mökit - Hotelli. Tilaisuus aloitettiin ulkona "Tupslaakilla", joka jo sinällään oli elämys. Sitten oli vuorossa kolmiottelu: kolmioköydenveto, jousiammunta ja suopungin heitto. Ja tottakai PIHI:läiset näyttivät miten kisaa käydään. Ainoa miinus tuli siinä köydenvedossa. Ja sitten mökeille saunomaan ja valmistautumaan ilan ohjelmaan. Juhla oli juuri niin hieno, kuin vain voi kuvitella. Ja linjurit vei yösydännä väsähtäneemmänkin juhlijan kotimökilleen. Sunnutaian oli perinteinen lentopallo-ottelu, tuomarina itse oikeutettuna Markus Mäkinen. Jaa niin ottelunhan voitti Muu suomi. Tietysti.

SMSY-PIHI:n 10-vuotisristeily 22.08.1998

Kauniina elokuun lauantai-iltapäivänä vietimme SMSY-PIHI ry:n 10-vuotis juhlaa siipiratas alus m/s Finladia Queen:lla. Risteilylle osallistui jäseniä seuralaisineen ja lapsineen kaiken kaikkiaan 85 kappaletta. Aikuisia 72 ja lapsia 13.
Risteily tapahtui Näsijärvellä ja se suuntautui Aitolahden suuntaan. Matkan aikan saatiin muutama virkistävä sadekuurokin, mutta se ei haitannut hauskaa retkeämme.
Risteilyn ohjelmassa oli ruokailun lisäksi juhlapuhe, jonka piti puheenjohtaja Teuvo Takala. Puheen lopussa yhdistys luovutti yhdistyksen uuden pöytästandardin. Standardin, numero 1, sai Veikko Kuusi, pitkäaikaisesta alan työstä, ja varsinkin työstä museotoiminnan hyväksi. Onneksi olkoon!
Ilta jatkui tanssin ja yhteislaulun myötä. Laulattajana toimi Tapio Kaski.
Laiva rantautui takaisin Mustaanlahteen noin kello 20 ja väki poistui kotiin tai kylille hyvillä mielin.

Risteilyn ohjelma: Menu.pdf

In Memoriam 01.06.2002

Juuri kun kesä alkoi näyttää kauneintaan, saavutti yhdistyksemme jälleen suruviesti. Pekka Salonen, taas yksi perustajajäsenistämme, oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen.
Pekka oli mukana yhdistyksen hallituksessa sen perustamisesta alkaen aina 90-luvun loppupuolelle asti.
Pekka oli yksi yhdistyksemme moottoreista. Häneltä löytyi aina aikaa ja tarmoa myös yhdistystoimintaan. Pekalla oli aina ideoita, joilla toimintaamme vietiin eteenpäin.
Jäimme kaipaamaan Pekan iloista olemusta.